Fixarfesten – Julkalendertårta

Publicerat:
2020-03-16Tillagningstid:
Dantes juliga julkalendertårta med fluffig chokladbotten, mintigt fräsch frosting och kristyr med fina dekorationer.
Ingredienser
10portioner
Tårtan
- 3sttårtbottnar-se grundrecept, lägg till 4 msk kakao
- chokladlinser, till fyllning
- 200gmörk bakchoklad
Frosting
- 800gfärskost
- 125gsmör
- 3dlflorsocker
- några droppar Pepparmintolja
Dekoration
- polkagrisstänger, polkagrisar
- 4dlvispgrädde
- 1-2dlminimaränger
- 3-5glasstrutar till granar
Kristyr
- florsocker
- 2äggvitor
- karamellfärg, grön
Så lagar du
Baka tårtbottnar enligt grundrecept.
Tårtan
1. Smält den mörka chokladen.
2. Stansa ut ett hål av ett glas i tårtbottnarna, fyll med chokladlinserna.
3. Blanda ihop ingredienserna till frostingen.
4. Krossa några av polkagrisarna och blanda med vispad grädde.
5. Klä in tårtan i den vita frostingen. Försök få det riktigt jämnt, ta hjälp av en spatel.
6. Häll den smälta chokladen på kanterna av tårtan.
7. Låt stelna i kyl.
Kristyr
1. Vispa äggvita fluffigt. Vänd i florsocker tills den blir riktigt styv.
2. Droppa i karamellfärgen. Lägg i spritspåse med tyll.
3. Spritsa glasstrutarna så att de ser ut som granar.
Dekoration
Dekorera tårtan med granar, polkagrisar och minimaränger!