Julkorv i kryddig sås med rostade pumpakärnor

Publicerat:
2020-12-16Använd gärna oxtalg i såsen, men annars går det lika bra med smör. Smaklig jul!
Ingredienser
6portioner
- 1msktalg eller smör
- 1mskmjöl
- 0,5stgul lök
- 6stkryddnejlikor
- 2stlagerblad
- 3stmuskotblommablad
- 6stkryddpepparkorn
- 1tsksalt
- 1msksenapspulver
- 4dlvarm mjölk
- 0,5dlpumpakärnor
- 1msktalg eller smör att steka pumpakärnorna i
Så lagar du
1. Fräs talgen lätt i en kastrull på medeltemperatur.
2. Tillsätt mjölet och låt det blandas om, se upp så du inte bränner det.
3. Slå nu på den varma mjölken och rör om ordentligt.
4. Tryck in kryddnejlikorna i lökhalvan och lägg ner den i såsen ihop med lagerblad, muskot, kryddpeppar, senapspulver och salt.
5. Koka upp under omrörning och låt allting sjuda i kastrullen några minuter.
6. Skär sedan korven och lägg ner den i såsen, låt ligga i tio minuter på svag värme.
7. Medan du väntar på korven så fräser du pumpakärnorna i talg eller smör.
8. Salta, och toppa sedan upp korven med kärnorna.