Julpopcorn

Cakepops, popcorn och salta pinnar på en bricka med en dalahäst i bakgrunden.

Publicerat:

Julfikat blir lätt lite vuxet och tråkigt, därför ska Simon hjälpa till att göra lite roligare snacks som man kan ha till glöggfikat.

Ingredienser

  • 2dl
    popcornkärnor
  • 50g
    smör
  • vit choklad
  • karamellfärg (röd, grön, blå)

Så lagar du

  1. Smält smöret på medelvärme i en kastrull.
     
  2. Häll i popcornen och lägg på ett lock. Låt kastrullen stå kvar på värmen tills det slutar poppa.
     
  3. Häll upp popcornen i en skål.
     
  4. Smält vit choklad över ett vattenbad, häll i karamellfärg tills du får färgen du vill ha.
     
  5. Ringla sedan över chokladen över popcornen och rör runt så chokladen kommer överallt.

Dela det här receptet med dina vänner!