Jultrifle med hallon och persika

Publicerat:
2020-12-21Tillagningstid:
Busenkel juldessert när du vill ta snabba genvägar i julköket.
Ingredienser
6portioner
- 500ghallon, frysta
- 1dlströsocker (eller efter din smak)
- 2mskpotatismjöl
- ½dlvatten
- 5dlvaniljkräm, färdig
- 3dlvispgrädde
- 1stdrömrulltårta
- 1burk(ar)konserverade persikor, i bitar
Till garnering
- färska bär (t ex jordgubbar), passionsfrukt, pistagekärnor, kokos, chokladspån, rostad mandel, florsocker
Så lagar du
1. Koka upp hallon och socker. Blanda potatismjöl och vatten, rör ner och låt koka upp. Låt svalna.
2. Vispa grädde och skiva rulltårtan i ca 1 cm tjocka skivor.
3. Ta en stor glasskål på fot. Lägg rulltårta i botten och varva med vaniljkräm, hallon och frukt, avsluta med ett lager vaniljkräm.
4. Spritsa eller klicka grädde runt om, garnera med färska bär eller något annat du gillar.