Jus gras

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    kycklingvingar
  • 4msk
    vegetabilisk olja
  • 1liter
    kycklingbuljong
  • 75g
    schalottenlök
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 5st
    vitpepparkorn
  • 1kvist(ar)
    timjan
  • 3st
    färska lagerblad

Så lagar du

Hugg varje kycklingvinge i 3 delar. Värm upp oljan i en tung gryta och bryn vingarna på hög värme 4-5 min. Ta upp vingarna, häll bort oljan, lägg tillbaks vingarna.

Häll i buljongen, lägg i löken, vitlöken, pepparkornen, timjan och lagerbladen. Låt sjuda långsamt i 2 tim. tills ca 1 1/2 dl återstår av buljongen.

Sila upp i en skål. Lägg en tung gryta ovanpå kycklingvingarna för att pressa ut all saft. Låt stå i 30 min. Kasta benen. Sila skyn genom silduk. Om skyn är fet, kyl den och lyft bort fettlagret.

Satsen blir ca 1 1/2 dl.

Dela det här receptet med dina vänner!