Jus gras
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1kgkycklingvingar
- 4mskvegetabilisk olja
- 1literkycklingbuljong
- 75gschalottenlök
- 3klyfta(or)vitlök
- 5stvitpepparkorn
- 1kvist(ar)timjan
- 3stfärska lagerblad
Så lagar du
Hugg varje kycklingvinge i 3 delar. Värm upp oljan i en tung gryta och bryn vingarna på hög värme 4-5 min. Ta upp vingarna, häll bort oljan, lägg tillbaks vingarna.
Häll i buljongen, lägg i löken, vitlöken, pepparkornen, timjan och lagerbladen. Låt sjuda långsamt i 2 tim. tills ca 1 1/2 dl återstår av buljongen.
Sila upp i en skål. Lägg en tung gryta ovanpå kycklingvingarna för att pressa ut all saft. Låt stå i 30 min. Kasta benen. Sila skyn genom silduk. Om skyn är fet, kyl den och lyft bort fettlagret.
Satsen blir ca 1 1/2 dl.