Kaiserschmarrn

Kaisersmarrn

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Goda att ta med på utflykten eller äta som lunch eller dessert.

Ingredienser

6portioner

  • 5dl
    mjölk
  • 2,5dl
    vetemjöl (150 g)
  • 2krm
    salt
  • 2-3msk
    strösocker
  • 4st
    stora ägg
  • smör till stekning
  • florsocker till pudring

Ev smaksättning

  • 4msk
    mörk rom ELLER 4 msk rom och 1 dl russin

Tillbehör

  • sylt eller äppelmos

Så lagar du

  1. Om du ska göra romrussin-fyllning, börja med att lägga russinen i rom, gärna ett par timmar eller längre.
  2. Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken, salt och socker och vispa till en klumpfri smet.
  3. Separera äggen. Var noga med att det inte kommer äggula i vitan. Tillsätt gulorna och vispa samman.
  4. Blanda ner eventuell smaksättning: rom eller russin med rom.
  5. Vispa vitorna till fast skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slickepott.
  6. Hetta upp en stekpanna, ca 20 cm i diameter, med en rejäl klick smör. Häll i smet och vicka runt. Stek några minuter tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.
  7. Fortsätt att grädda resten på samma vis. Skär i bitar och pudra över florsocker och servera med sylt.
  8. Om de är kalla är det gott att steka bitarna och strö över strösocker som då blir lite karamelliserat.
  9. Servera med sylt eller äppelmos.

Dela det här receptet med dina vänner!