Kaiserschmarrn

Publicerat:
2022-02-02Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Goda att ta med på utflykten eller äta som lunch eller dessert.
Ingredienser
6portioner
- 5dlmjölk
- 2,5dlvetemjöl (150 g)
- 2krmsalt
- 2-3mskströsocker
- 4ststora ägg
- smör till stekning
- florsocker till pudring
Ev smaksättning
- 4mskmörk rom ELLER 4 msk rom och 1 dl russin
Tillbehör
- sylt eller äppelmos
Så lagar du
- Om du ska göra romrussin-fyllning, börja med att lägga russinen i rom, gärna ett par timmar eller längre.
- Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt sedan resten av mjölken, salt och socker och vispa till en klumpfri smet.
- Separera äggen. Var noga med att det inte kommer äggula i vitan. Tillsätt gulorna och vispa samman.
- Blanda ner eventuell smaksättning: rom eller russin med rom.
- Vispa vitorna till fast skum med elvisp och vänd ner i smeten med en slickepott.
- Hetta upp en stekpanna, ca 20 cm i diameter, med en rejäl klick smör. Häll i smet och vicka runt. Stek några minuter tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och stek på andra sidan.
- Fortsätt att grädda resten på samma vis. Skär i bitar och pudra över florsocker och servera med sylt.
- Om de är kalla är det gott att steka bitarna och strö över strösocker som då blir lite karamelliserat.
- Servera med sylt eller äppelmos.