Kåldolmar

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Klassika kåldolmar gjorda på nötfärs. Perfekt att servera med krämigt potatismos och rårörda lingon!
Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs
- 1/2litermjölk
- 1tskkryddpeppar
- 1tskvitpeppar
- 1msksalt
- 2stkalla, kokta, mosade potatisar (eller 1 dl kokt kallt ris)
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila i kylen i 30 minuter
2 Koka upp vatten med lite salt i en kastrull.
3. Lägg i 8 stora vitkålsblad och låt dom småkoka i ca 10 minuter.
4. Ta upp vitkålsbladen och skölj dom i kallt vatten
5. Lägg ut kålbladen, klicka i 2-3 msk färssmet i varje och rulla ihop. Stek i smör i en stekpanna.
6. Salta och häll över lite sirap och bryn runt om igen. Lägg sedan över dom i en smord ugnsfast form.
7. Grädda i 20 min i 200° C
Servera med lingon, kokt potatis och brunsås!