Kåldolmar

Grönsaker i trälåda

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassika kåldolmar gjorda på nötfärs. Perfekt att servera med krämigt potatismos och rårörda lingon!

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs
  • 1/2liter
    mjölk
  • 1tsk
    kryddpeppar
  • 1tsk
    vitpeppar
  • 1msk
    salt
  • 2st
    kalla, kokta, mosade potatisar (eller 1 dl kokt kallt ris)

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser och låt smeten vila i kylen i 30 minuter

2 Koka upp vatten med lite salt i en kastrull.

3. Lägg i 8 stora vitkålsblad och låt dom småkoka i ca 10 minuter.

4. Ta upp vitkålsbladen och skölj dom i kallt vatten

5. Lägg ut kålbladen, klicka i 2-3 msk färssmet i varje och rulla ihop. Stek i smör i en stekpanna.

6. Salta och häll över lite sirap och bryn runt om igen. Lägg sedan över dom i en smord ugnsfast form.

7. Grädda i 20 min i 200° C

Servera med lingon, kokt potatis och brunsås!

Dela det här receptet med dina vänner!