Kall potatissoppa med purjolök och sherry

Publicerat:
2017-03-06Tillagningstid:
En kall potatissoppa med purjolök och smak av sherry och crème fraiche är en ideal förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 250gpotatis, mjölig
- 250gpurjolök, det vita
- 50gsmör
- 1dlvitt vin
- 1 ½litervatten
- kryddbukett, bouqet garni
- salt
- peppar
- 2dlcrème fraiche
- 1msksherry
- vichyvatten
Så lagar du
1. Tärna purjon och skala potatisen.
2. Fräs purjon i smöret utan att den får färg. Tillsätt potatisen och smaka av med salt och peppar.
3. Häll på vinet och vattnet, lägg till örtbuketten. Låt koka i 30–40 minuter och ta sedan bort örtbuketten.
4. Mixa i blender och blanda i crème fraiche och en matsked sherry.
5. Kyl ner och häll i två matskedar vichyvatten före serveringen.
6. Toppa med gräslök och gräslöksblommor.