Kall tomatsoppa

Kall tomatsoppa

Publicerat:

Tillagningstid:

Filip Langhoffs kalla tomatsoppa påminner om en spansk gazpacho, men i denna rätt behöver de söta körsbärstomaterna inte dela utrymme med paprikan. En läcker soppa som förrätt eller till lunch.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    körsbärstomat, söta
  • 1
    lök
  • 1
    gurka
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2msk
    tomatpuré
  • 2msk
    äppelvinäger
  • 1dl
    olivolja
  • 1
    chili
  • 10g
    salt
  • 2nypa(or)
    peppar
  • dragon
  • timjan

Så lagar du

1. Fräs lök, vitlök och tomatpuré. Häll på vinäger och koka in.

2. Tärna tomat och gurka. Hacka chilin.

3. Blanda allt, lägg till lite färsk, hackad dragon och timjan.

4. Rör om och låt sedan stå minst 30 minuter eller t o m över natten.

5. Mixa och sila genom ett durkslag. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger och chili. Servera iskall.

Dela det här receptet med dina vänner!