Kall tomatsoppa med getostkräm – gazpacho

Publicerat:
2015-09-07Tillagningstid:
I Spanien kallas den för gazpacho, och den kalla soppan lyfts lite extra med en touch av getost.
Ingredienser
4portioner
- 4sttomater
- 1ströd paprika
- ½stgurka
- 500gvattenmelon
- 2stpressade vitlöksklyftor
- 2mskfärska örter
- 2mskrödvinsvinäger
- 3mskolivolja
Till serveringen
- 50ggetost
- 2mskcrème fraiche
- ev. salt
Så lagar du
1. Mosa getosten med crème fraiche och rör till en slät kräm. Smaka eventuellt av med lite salt.
2. Dela och kärna ur paprikan och skala gurkan. Skär alla grönsaker i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt pressad vitlök, vinäger, olivolja och hackade örter.
3. Mixa soppan och smaka av med salt. Ställ i kylskåp fram till serveringen och servera tillsammans med en klick getostkräm.