Kållåda

Publicerat:
2015-10-12Tillagningstid:
Klassisk rätt med mycket smak av kålrot. Ersätt smör för växtbaserad margarin för en helt vegansk version.
Ingredienser
6portioner
- ½-1stkålrot (ca 600 g)
- 3stmorötter
- ½rotselleri
- 3färska lagerblad
- ½kgmandelpotatis
- 1dlbrynt smör
- 1-2dlgrädde
- 1kruk(or)persilja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Skala och koka kålrötter, morot, och selleri i lättsaltat vatten med färska lagerblad tills de är mjuka. Sila av och ånga av. Mixa med varm grädde och lite salt.
2. Koka potatisen separat, passera och blanda med brynt smör. Blanda sedan ihop båda puréerna. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Lägg i ugnsfast form, strö över ströbröd och gratinera i ugn på 200 grader i ca 8-10 min. Toppa med hackad persilja.