Kålpudding

Kålpudding

Ingredienser

4portioner

  • 3/4st
    kålhuvud
  • 2msk
    sirap
  • 1/2msk
    ättika, 12%
  • salt och peppar

Färs

  • 2st
    gula lökar
  • 1dl
    ris
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    mjölk
  • 500g
    blandfärs
  • 1msk
    sirap
  • salt och peppar

Så lagar du

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka kålen i grova bitar. Bryn kålen, lite i taget, till dess att den mjuknat och fått en gyllenbrun färg. Smaksätt med sirap, ättika, salt och peppar.

Blanda ihop löken, riset, ägget, mjölken och färsen till en smet. Smaksätt med salt, peppar och sirap.

Lägg hälften av kålen i botten på en ugnsfast form. Lägg färsen i ett lager ovanpå och avsluta med att lägga resten av kålen överst. Låt kålpuddingen bakas i ugnen i ca 50-60 minuter. Kontrollera med en kniv att färsen är fast.

Servera med lingon som tillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!