Kålrots- och linssoppa med curry och äpple

Publicerat:
2015-10-12Tillagningstid:
Kålrot är en underbar och användbar råvara som passar utmärkt tillsammans med äpple. Bäst just nu! Ersätt smör för växtbaserad margarin för en helt vegansk version.
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök, finhackad
- 100gtrattkantareller
- 150gröda linser
- 2stäpplen
- ½stkålrot
- 20gsmör
- 1msk”min curry”
- 1½litergrönsaksbuljong
- 2stlagerblad
- 1kruk(or)körvel
- salt och svartpeppar
Min curry
- 1tskgul curry
- ½tskfänkålsfrö
- ½tskspiskummin
- 1tskpaprika
Så lagar du
1. Skär äpplena i små tärningar. Skala och skär kålroten i fina tärningar.
2. Svetta lök, äpple, trattkantareller och curry med smör i en gjutjärnskastrull. Tillsätt kålrot, linser och buljong. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg på lock och baka soppan i ugn, ca 30 min på 170 grader.
4. Ta ut, smaka av och blanda ner grovt skuren körvel.
Min curry
Mortla samtliga kryddor tills de är finfördelade.