Kålrotspasta

Publicerat:
2017-11-01Tillagningstid:
Kålrot är en smaklig, näringsrik och billig rotsak som vi gärna kunde använda mer. Vi kamouflerar den till spaghetti och blandar ut den med vanlig pasta vilket gör kålroten väldigt mild i smaken. Med vår goda kantarell- och baconsås till är den rent fantastisk.
Ingredienser
4portioner
- 1kålrot, gärna med blast
- 150gspaghetti
- 400gtrattkantareller
- 1stscharlottenlök
- 1paketbacon
- 3dlgrädde
- 1kruk(or)persilja
- 1citron
- 1msksenapsfrön, rostade
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Svarva kålrot till spaghetti. Det går lika bra att använda en potatisskalare och göra pasta som är bredare, mera som tagliatelle.
2. Stek bacon krispigt. Lyft och stek kantareller och lök i samma fett. Tillsätt grädde och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
3. Koka spaghetti tills nästan klar. Lägg i kålrot, koka 1–2 minuter tills kålrotsspaghettin är al dente. Häll av.
4. Blanda med svampsås och rikligt med persilja. Toppa med senapsfrö och stekt kålrotsblast.
Stekt kålrotsblast
1. Riv bladen. Skala stjälken med potatisskalare, skär i bitar. Stek i het panna i olja och lite salt.
Tips
Funkar också med annan kortväxande blast som palsternacka, betor, grönkål, palmkål.