Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta

Kalv Strömberg med tomatsås och het pasta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    kalvkotletter
  • olivolja till pensling
  • en liten bit parmesanost
  • salt och peppar

Tomatsås:

  • 5
    vitlöksklyftor, ca
  • 1
    litet knippe färsk salvia
  • 3dl
    passerade tomater
  • 1dl
    vitt vin
  • 1msk
    olivolja

Pasta:

  • 400g
    spagetthi
  • 1
    hönsbuljongtärning
  • 5
    peperoncini
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 0,5dl
    olivolja
  • 2msk
    smör
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

Kotletterna:

Skär små snitt i fettkappan på kotletterna. Pensla dem med olja samt salta och peppra. Stek i hett grilljärn ca 3 minuter på varje sida.

Tomatsås:

Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka salvian. Hetta upp tillsammans med olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och vinet och låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Pasta:

Tillaga pastan enligt instruktioner på paketet. Smaksätt pastavattnet med salt och hönsbuljong. Skala och riv vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en kastrull och vänd i vitlöken. Smula ner peperoncini och lägg i smöret. Värm upp utan att bryna vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.

Till servering:

Lägg kalvkotletterna i tomatsåsen och låt koka upp. Häll vitlöksoljan på ett fat med kanter och vänd runt pastan i oljan. Servera pastan direkt tillsammans med kalven i tomatsås och hyvla parmesanost över.

Dela det här receptet med dina vänner!