Ingredienser
4portioner
- 4kalvkotletter
- olivolja till pensling
- en liten bit parmesanost
- salt och peppar
Tomatsås:
- 5vitlöksklyftor, ca
- 1litet knippe färsk salvia
- 3dlpasserade tomater
- 1dlvitt vin
- 1mskolivolja
Pasta:
- 400gspagetthi
- 1hönsbuljongtärning
- 5peperoncini
- 3vitlöksklyftor
- 0,5dlolivolja
- 2msksmör
- salt och svartpeppar
Så lagar du
Kotletterna:
Skär små snitt i fettkappan på kotletterna. Pensla dem med olja samt salta och peppra. Stek i hett grilljärn ca 3 minuter på varje sida.
Tomatsås:
Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Finhacka salvian. Hetta upp tillsammans med olivolja i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och vinet och låt småkoka i 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Pasta:
Tillaga pastan enligt instruktioner på paketet. Smaksätt pastavattnet med salt och hönsbuljong. Skala och riv vitlöksklyftorna. Häll olivoljan i en kastrull och vänd i vitlöken. Smula ner peperoncini och lägg i smöret. Värm upp utan att bryna vitlöken. Smaksätt med salt och peppar.
Till servering:
Lägg kalvkotletterna i tomatsåsen och låt koka upp. Häll vitlöksoljan på ett fat med kanter och vänd runt pastan i oljan. Servera pastan direkt tillsammans med kalven i tomatsås och hyvla parmesanost över.