Ingredienser
4portioner
Frikadellerna
- 600gfintmalen kalvfärs
- 3stäggulor
- 2dlvispgrädde
- 1dlströbröd
- salt och nymalen vitpeppar
Dillsås:
- 2dlkalvbuljong
- 2dlvispgrädde
- 1dlvitt vin
- 2dlmjölk
- salt, peppar
- 50grumsvarmt smör
- 2mskfinhackad dill
Så lagar du
Frikadellerna:
Vispa ihop ströbröd, grädde och äggulor till en jämn smet.
Arbeta in den i kalvfärsen och smaka av med salt och peppar.
Forma ägg, som sjudes i lätt saltat vatten med lite vinäger i. Prova på en efter ca 6 minuter då de bör vara klara, annars fortsätt sjuda tills färdiga!
Dillsås:
Koka ihop grädde, buljong, vin och mjölk tills ca 40 % återstår. Smaka av med salt o peppar samt vispa i det rumsvarma smöret. Till sist läggs dillen i!
Servera med nykokt potatis samt pressgurka, vill man ha en god gelé till är det ju alldeles underbart också!