Kalvfrikadeller med dillsås, pressgurka

Ingredienser

4portioner

Frikadellerna

  • 600g
    fintmalen kalvfärs
  • 3st
    äggulor
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    ströbröd
  • salt och nymalen vitpeppar

Dillsås:

  • 2dl
    kalvbuljong
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1dl
    vitt vin
  • 2dl
    mjölk
  • salt, peppar
  • 50g
    rumsvarmt smör
  • 2msk
    finhackad dill

Så lagar du

Frikadellerna:

Vispa ihop ströbröd, grädde och äggulor till en jämn smet.

Arbeta in den i kalvfärsen och smaka av med salt och peppar.

Forma ägg, som sjudes i lätt saltat vatten med lite vinäger i. Prova på en efter ca 6 minuter då de bör vara klara, annars fortsätt sjuda tills färdiga!

Dillsås:

Koka ihop grädde, buljong, vin och mjölk tills ca 40 % återstår. Smaka av med salt o peppar samt vispa i det rumsvarma smöret. Till sist läggs dillen i!

Servera med nykokt potatis samt pressgurka, vill man ha en god gelé till är det ju alldeles underbart också!

Dela det här receptet med dina vänner!