Kalvlägg med kantareller och pressad potatis

Kalvlägg med kantareller och pressad potatis

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    kalvlägg
  • stjälkselleri
  • 2st
    fänkål
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1st
    gul lök
  • 6
    hela vitpepparkorn
  • 5dl
    vitt vin
  • olja
  • vatten
  • salt
  • 200-300g
    kantareller
  • 1
    vitlöksklyfta
  • persilja
  • smör och olja
  • potatis
  • crème fraiche
  • brödkrutonger

Så lagar du

Hacka stjälkselleri, fänkål, lök och vitlök. Bryn kalvläggen i olja. Häll i de hackade grönsakerna och bryn lite till. Häll på vitt vin och vatten så att det täcks. Lägg i pepparkornen och smaka av med salt. Låt koka under lock. Ju längre desto bättre, minst en timme.

Stek kantareller med finhackad vitlök i smör och olja. Blanda i hackad persilja mot slutet.

Koka och pressa potatis direkt på serveringstallriken. Toppa potatisen med en klick crème fraîche och brödkrutonger. Servera kalvläggen med kantarellerna och den pressade potatisen.

(Brödkrutonger gör man enkelt genom att skära vitt bröd i tärningar och därefter steka dem i smör eller olja i en stekpanna, eller rosta dem i ugn.)

Dela det här receptet med dina vänner!