Ingredienser
4portioner
- 1kgkalvlägg
- stjälkselleri
- 2stfänkål
- 2stvitlöksklyftor
- 1stgul lök
- 6hela vitpepparkorn
- 5dlvitt vin
- olja
- vatten
- salt
- 200-300gkantareller
- 1vitlöksklyfta
- persilja
- smör och olja
- potatis
- crème fraiche
- brödkrutonger
Så lagar du
Hacka stjälkselleri, fänkål, lök och vitlök. Bryn kalvläggen i olja. Häll i de hackade grönsakerna och bryn lite till. Häll på vitt vin och vatten så att det täcks. Lägg i pepparkornen och smaka av med salt. Låt koka under lock. Ju längre desto bättre, minst en timme.
Stek kantareller med finhackad vitlök i smör och olja. Blanda i hackad persilja mot slutet.
Koka och pressa potatis direkt på serveringstallriken. Toppa potatisen med en klick crème fraîche och brödkrutonger. Servera kalvläggen med kantarellerna och den pressade potatisen.
(Brödkrutonger gör man enkelt genom att skära vitt bröd i tärningar och därefter steka dem i smör eller olja i en stekpanna, eller rosta dem i ugn.)