Kalvstek med butternutpumpa och potatis

Kalvstek med butternutpumpa och potatis

Ingredienser

10portioner

  • 1,5kg
    kalvstek
  • salt och peppar
  • 2st
    långpepparkorn
  • olja att steka i
  • färsk rosmarin och timjan
  • 1st
    butternutpumpa
  • 8-10st
    medelstora potatisar

Så lagar du

Sätt ugnen på 150 grader.

Krossa långpepparen i mortel. Salta och peppra steken med långpepparen, krydda eventuellt med lite rosmarin. Bryn steken i en panna med lite olja så den får fin färg. Lägg i en ugnsfast form och sätt en köttermometer i mitten av steken. Sätt mitt i ugnen.

Tumregel för ugnstid: En timma per kilo stek. Måltemperaturen för steken är 63 grader, det ger en fin, rosa färg på köttet. Låt steken vila på en sval tallrik innan den serveras.

Kärna ur pumpan men låt skalet vara kvar. Skär potatisen och pumpan i lika stora bitar, lägg bitarna i en ugnsfast form. Salta, peppra och häll på olivolja. Lägg på färsk timjan och rosmarin, vänd runt potatisen och pumpan med oljan och kryddorna. Sätt in i ugnen samtidigt som steken och ta ut dem när steken är klar.

Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!