Kamben med sötsur glaze

Kamben med sötsur glaze.

Publicerat:

Tillagningstid:

Sötsur saftig förrätt med asiatisk hetta.

Ingredienser

2portioner

Kamben

  • 600g
    kamben av fläsk
  • 2tsk
    solrosolja
  • 1msk
    five-spice-powder (kinesisk krydda)

Glaze

  • 2msk
    ketchup
  • 3msk
    balsamvinäger eller risvinsvinäger
  • 2msk
    mörk soja
  • lite honung
  • 2cm
    färsk ingefära, finhackad
  • 1st
    röd chili, finhackad
  • salt och peppar

Till garnering

  • 1st
    salladslök

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en sto ugnsform med aluminiumfolie och smörj med olja. Gnid kambenen med five-spice-krydda och placera i ugnsformen. Kör i ugnen i 30 minuter.

2. Skär långa strimlor av salladslöken, på längdriktningen. Lägg i en skål med vatten och sätt i frysen en stund.

3. Blanda alla glaze-ingredienser i en kastrull och koka upp. Stäng sedan av värmen.

4. Pensla glazen på kambenen när de har gått sina 30 minuter i ugnen. Använd ungefär hälften av glazen. Lägg tillbaka kambenen i ugnsformen, täck med aluminiumfolie och kör i ugnen i ytterligeare 1h 30 min.

5. Värm den kvarvarande glazen när kambenen är klara, och häll över kambenen.

6. Ta ut salladslöken ur frysen, häll av isvattnet och sprid de nu krulliga strimlorna över kambenen. Servera!

Dela det här receptet med dina vänner!