Kamben med sötsur glaze

Publicerat:
2015-11-02Tillagningstid:
Ingredienser
2portioner
Kamben
- 600gkamben av fläsk
- 2tsksolrosolja
- 1mskfive-spice-powder (kinesisk krydda)
Glaze
- 2mskketchup
- 3mskbalsamvinäger eller risvinsvinäger
- 2mskmörk soja
- lite honung
- 2cmfärsk ingefära, finhackad
- 1ströd chili, finhackad
- salt och peppar
Till garnering
- 1stsalladslök
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en sto ugnsform med aluminiumfolie och smörj med olja. Gnid kambenen med five-spice-krydda och placera i ugnsformen. Kör i ugnen i 30 minuter.
2. Skär långa strimlor av salladslöken, på längdriktningen. Lägg i en skål med vatten och sätt i frysen en stund.
3. Blanda alla glaze-ingredienser i en kastrull och koka upp. Stäng sedan av värmen.
4. Pensla glazen på kambenen när de har gått sina 30 minuter i ugnen. Använd ungefär hälften av glazen. Lägg tillbaka kambenen i ugnsformen, täck med aluminiumfolie och kör i ugnen i ytterligeare 1h 30 min.
5. Värm den kvarvarande glazen när kambenen är klara, och häll över kambenen.
6. Ta ut salladslöken ur frysen, häll av isvattnet och sprid de nu krulliga strimlorna över kambenen. Servera!