Kamutvete med smak av getostkräm, råstekt sparris med citron, vitlök och persilja

Ingredienser
4portioner
- 2dlkamutvete alt matvete
- 100 ggetost
- 1mskcrème fraiche
- 1 knippa(or)grön sparris
- 1 stskal av citron
- 1stklyfta vitlök
- 1dlbladpersilja
- 1knippa(or)rädisa
- 1-2 msksmör
- salt
Så lagar du
1. Koka upp rejält med lättsaltat vatten, tillsätt kamutvetet och låt koka i tio minuter.
2. Ansa under tiden sparrisen genom att skära av 1–2 cm från botten, skär sedan sparrisen i tunna skivor. Låt sparrisknoppen vara hel.
3. Finhacka persiljan samt vitlöken, blanda med citronskalet.
4. Slå nu av vätskan från kamutvetet i ett durkslag, lägg tillbaka vetet i kastrullen och rör i getost samt crème fraiche. Rör om och smaka av med salt. Håll ljummet.
5. Stek sparrisen i en stekpanna med smör i någon minut, ta även i persiljan, vitlöken samt citronskalet i slutskedet. Salta.
6. Lägg upp vetet i mitten av tallriken, placera sparrisen ovanpå och garnera med rädisorna.