Kanderad ingefära

Publicerat:
2018-10-18Tillagningstid:
Ingefära värmer, lindrar nästäppa och hjälper mot illamående. Det godaste sättet att äta ingefära är att kandera den. Ingefärans friska och distinkta smak gör den till en underbar krydda, men är också en av de mest populära örtmedicinerna. Det blir ett gott, fräscht och ganska nyttigt godis som passar lika bra på kaffebordet som i medicinskåpet.
Ingredienser
- 400gfärsk ingefära
- 2½dlvatten
- 400gsocker
Så lagar du
1. Skala ingefäran och skär den i 1 centimeter stora bitar.
2. Koka i 2 deciliter vatten under lock i 30 minuter tills bitarna är mjuka.
3. Häll bort vattnet.
4. Väg upp ingefäran och lägg tillbaka den i kastrullen med lika stor mängd socker.
5. Tillsätt 1 deciliter vatten.
6. Koka under omrörning tills sockerlagen har kokat bort och ingefäran blivit lite genomskinlig.
7. Häll socker i en stor skål. Lägg i ingefäran och rör om.
8. Låt bitarna torka på bakplåtspapper.
9. Förvara i lufttät burk.