Kanelbullepinnbröd

Publicerat:
2021-03-16Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Kanelbulle = gott. Pinnbröd = gott. Kanelbulle + pinnbröd = jättegott. Svårare än så är det inte! Degen och kanelbullesmeten går bra att förbereda dagen eller kvällen innan det är dags för äventyr.
Ingredienser
6portioner
- 1tskbakpulver
- 1dlvatten
- 2 ½dlvetemjöl
- 2mskströsocker
- 1mskkanel
- ½tsksalt
- 75grumsvarmt smör
- 4tskkanel
- 3msksocker
- ca 1dlpärlsocker
Så lagar du
Degen
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en smidig deg, vilket tar ca 5-7 minuter.
- Lägg därefter degen i en plastpåse och förvara i kylen tills det är dags för dig att ge dig ut i naturen.
Kanelbullesmet (fyllning)
- Blanda det rumsvarma smöret med kanel och socker till det blir en jämn smet.
- Lägg i en liten matlåda. Förvara i kylen till det är dags för utflykt.
Grillning i naturen
Nu behöver du plastpåsen med degen, lite extra vetemjöl, kanelbullesmeten och pärlsocker.
Du behöver också ha täljt till 6 st pinnar att trä degen på.
- Ta ut degen ur plastpåsen och dela den i 6 lika stora bitar.
- Rulla ut varje bit deg till en lång korv och bre på kanelbullesmeten på degen. Trä på/rulla på pinnarna och vänd i pärlsocker.
- Grilla över glöden i ca 6 minuter. Håll inte för nära glöden, för då finns risken att bröden bränns innan de är färdiga i mitten.
- Servera gärna med varm choklad.