Kanelglass med rosenvatten

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    små kanelstänger
  • 4dl
    mjölk
  • 1st
    ägg
  • 3st
    äggulor
  • 1 1/2dl
    socker
  • 1nypa(or)
    salt
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1msk
    rosenvatten
  • 1msk
    mörk rom

Så lagar du

Koka upp mjölken med kanelstängerna och sjud i ett par minuter. Låt stå och dra ett par timmar, gärna över natten. Vispa ägg och äggulor riktigt pösigt med sockret och saltet. Vispa ner kanelmjölk och grädde lite i taget. Vispa ner rosenvatten och eventuellt lite rom.

Kyl smeten i frysen i ungefär tio minuter och kör sedan i glassmaskinen till en krämig konsistens enligt maskinens anvisningar. Ät bums eller frys in.

Lisa Förare Winbladh

Dela det här receptet med dina vänner!