Kanelsnurror

Kanelsnurror

Publicerat:

Ingredienser

20portioner

  • 1
    festbulledeg - se separat recept
  • 150g
    mjukt smör
  • 3dl
    socker
  • 1,5msk
    kanel
  • 2tsk
    stött kardemumma

Så lagar du

Rör ihop remoncen.

Kavla ut degen mycket tunt till en stor rektangel med hjälp av lite mera mjöl.

Sätt ugnen på 200 grader.

Bred ut remoncen på degen, men inte ända ut till högerkanten.

Rulla ihop degen till en tjock korv, från vänster till höger, och skär degen i ca 1 cm tjocks skivor.

Lägg dem på bakpapper och låt dem efterjäsa till dubbel storlek.

Pensla med vispat ägg. Grädda cirka 10 minuter, men håll uppsikt över snurrorna.

Ät dem som de är, eller men en glasyr av florsocker som rörts i citronsaft.

Dela det här receptet med dina vänner!