Känguru-ragu

Råvaror på träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

En kryddig och god ragu, där köttet kan alterneras efter tycke och smak.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kängurukött (eller 1 kg oxsvans) skuret i bitar 2x2 cm
  • 100g
    hela små champinjoner
  • 1st
    stor morot i bitar
  • 1st
    stor gul lök i bitar
  • 1kvist(ar)
    färsk rosmarin
  • 6st
    enbär
  • 2klyfta(or)
    vitlök i bitar
  • 1dl
    olja
  • ½liter
    oxbuljong
  • 1dl
    rött vin
  • 2msk
    rödvinbärsgelé
  • 1msk
    viltkryddor
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Fräs köttbitarna i oljan i en panna till de fått färg.

2. Lägg i grönsaker, gelé och kryddor.

3. Häll på buljong och vin.

4. Koka upp och låt koka i ½ timme för kängrun och i 1 timme för oxsvansen.

5. Red med lite maizena på slutet för en simmigare konsistens.

Servera med kokt potatis och rödvinbärsgelé!

Dela det här receptet med dina vänner!