Känguru-ragu

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En kryddig och god ragu, där köttet kan alterneras efter tycke och smak.
Ingredienser
4portioner
- 600gkängurukött (eller 1 kg oxsvans) skuret i bitar 2x2 cm
- 100ghela små champinjoner
- 1ststor morot i bitar
- 1ststor gul lök i bitar
- 1kvist(ar)färsk rosmarin
- 6stenbär
- 2klyfta(or)vitlök i bitar
- 1dlolja
- ½literoxbuljong
- 1dlrött vin
- 2mskrödvinbärsgelé
- 1mskviltkryddor
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Fräs köttbitarna i oljan i en panna till de fått färg.
2. Lägg i grönsaker, gelé och kryddor.
3. Häll på buljong och vin.
4. Koka upp och låt koka i ½ timme för kängrun och i 1 timme för oxsvansen.
5. Red med lite maizena på slutet för en simmigare konsistens.
Servera med kokt potatis och rödvinbärsgelé!