Kaninrumpor

Publicerat:
2024-03-28Ingredienser
- 1påse(ar)citronmuffins (vi köpte en påse på affären)
Frosting
- 100gfärskost
- 1/2dlflorsocker
- 1tskpressad citronsaft
Maränger
- 3stäggvitor
- 1dlsocker
- 1/2tskcitronsaft
- 1dlflorsocker
Fötter och svansar
- Färga en del av sockerpastan med karamellfärg och forma små svansar och trampdynor. Forma den vita sockerpastan till fötter och sätt dit de små färgglada trampdynorna.
Kristyr
- Vispa en äggvita med några droppar ättika och florsocker. Tillsätt så mycket florsocker att du får en riktigt fast kristyr. Klart.
- Dekorationspasta grön
- Röd och blå karamellfärg
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 100°C varmluft (eller 100°C på över/undervärme i vanlig ugn).
2. Vispa äggvitorna med elvisp i en bunke tillsammans med hälften av strösockret och citronen, cirka 2 minuter på medelhastighet.
3. Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, cirka 4 minuter.
4. Sikta ner florsockret i marängen och vänd försiktigt ner det med en slickepott. Gör marängtestet – vänd bunken försiktigt upp och ned, glider marängsmeten så behöver du vispa lite till.
5. Spritsa ut smeten i cirklar på en bakplåt med bakplåtspapper. Gör dem lagom stora så att de ska passa muffinsen.
6. Ställ in plåten i ugnen. Grädda cirka 1 timme. Stäng av ugnen och öppna luckan litegrann. Låt marängerna stå kvar på eftervärme tills de har kallnat.
7. Skär bort toppen på muffinsen och bre på frostingen. Lägg den runda marängen på toppen och sätt fast kaninfötterna och svansen på marängen med hjälp av kristyren.
8. Spritsa grässtrån runt marängen så att det ser ut som att kaninen har hoppat ner i ett hål i gräsmattan.