Kantarell- och ädelosttartletter

Kantareller, purjolök.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    förbakade portionstartletter
  • 1kg
    kantareller
  • 2st
    schalottenlökar
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 25g
    smör
  • salt och peppar
  • ev 1nypa(or)
    kummin
  • 1bit(ar)
    purjolök
  • 2msk
    persilja
  • 125g
    ädelost

Så lagar du

1. Rensa svampen. Fräs kantarellerna i en torr panna tills vätskan dunstar.

2. Finhacka lök och vitlök, lägg ned löken och smör och stek kantarellerna med löken. Krydda med salt och peppar och eventuellt med kummin (kummin lyfter fram kantarellsmaken och gifter sig bra med kräftmåltiden).

3. Vänd ned purjolök och låt den bli mjuk innan persiljan vänds ned. Fördela svampen på tartlettskalen och smula ädelost över.

Dela det här receptet med dina vänner!