Kantarellpesto

Kantarellpesto

Publicerat:

Tillagningstid:

Passar till mycket, såväl på kräftskivan som till pasta.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1liter
    kantareller
  • 2msk
    smör
  • ½dl
    olivolja
  • 1st
    finhackad gul lök
  • 1st
    pressad vitlöksklyfta
  • 2dl
    riven lagrad hårdost
  • 50g
    rostade pinjenötter
  • ½st
    kruka persilja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Stek kantarellerna i en torr stekpanna tills vätskan dunstat. Tillsätt smöret, den finhackade löken och vitlöken och stek i ett par minuter. Låt svalna.

2. Mixa kantareller, ost, pinjenötter och persilja i en matberedare. Tillsätt därefter oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar och servera på hårt bröd eller rostade baguetteskivor. 

Dela det här receptet med dina vänner!