Kantarellrisotto

Råvaror på träbricka

Publicerat:

En krämig risotto som är gjord på delikata kantareller.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3-4dl
    kantareller
  • 2dl
    avorioris
  • ½dl
    vitt torrt vin
  • ca 4½dl
    lätt kyckling eller grönsaksbuljong
  • ½dl
    olivolja
  • 40g
    nyriven parmesan
  • 30g
    smör
  • 2msk
    finhackad gräslök

Så lagar du

1. Fräs riset på låg värme i olivoljan, tillsätt kantarellerna, höj värmen lite och tillsätt det vita vinet.

2. När det kokat in tillsätts buljongen lite i taget under omrörning tills all buljong kokat in, eller risotton känns kokt men spänstig!

3. Smaka av med salt och peppar, parmesanosten samt smöret!

4. Sist i med gräslöken.

Servera omedelbums!

Dela det här receptet med dina vänner!