Kantarelltarte med krondill och prästost

Publicerat:
2017-08-07Tillagningstid:
Frasig kantarellpizza på smördeg, perfekt till buffén eller som förrätt.
Ingredienser
4portioner
- 1rulle smördeg
- 150gkantareller
- schalottenlök
- smör
- ½dlcreme fraiche
- 2-3dlriven prästost
- potatis, tunt skivad
- 1mskfinskuren rosmarin
- 2toppar krondill, finklippt
- 1knippa(or)ruccola
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Rulla ut smördegen. Stryk med creme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.
2. Stek svampen i lite olja till fin färg. Tillsätt lök och smör och stek ytterliggare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
2. Sprid ut osten och toppa med nystekta kantareller, tunt skivad potatis och rosmarin.
3. Gratinera i ugn på 210 grader tills osten är gratinerad och botten är krispig. Avsluta med ruccola, krondill och ev. lite brynt smör.