Kantarelltoast med sikrom, lufttorkad skinka och pepparrot

Publicerat:
2015-09-29Tillagningstid:
En enkel kantarelltoast är gott. Det här är kanske ännu godare och ett enkelt sätt att bjuda på en riktigt festlig förrätt. En gräddig sås mår bra av att brytas av med något syrligt som t.ex. citron.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 10gsmör
- 4skiva(or)rostbröd
- 300gkantareller
- 2stscharlottenlökar
- 1,5dlgrädde
- 5stlufttorkad skinka
- 4msksikrom
- 1nypa(or)pepparrot, riven färsk
- citron, skal + lite saft
Så lagar du
1. Stansa ur ringar ur toasten (rostbrödet) eller kantskär. Rosta brödet i en brödrost.
2. Stek kantarellerna på hög värme först i lite olivolja. Tillsätt lök och smör. Fräs blandningen tills löken är mjuk och kantarellerna gyllene. Tillsätt grädde, en skvätt citronsaft och –skal. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Fördela svampen på kantskurna bröd. Toppa med skinka, sikrom och nyriven peppparrot. Ät direkt.