Kapros Túró Lepény - ostkaka med dill från Ungern

Publicerat:
2016-05-17Tillagningstid:
Kapros Túró Lepény är en ungersk specialitet. Den påminner lite om en bakad cheesecake. Denna är gjord med färskost, ister och dill.
Ingredienser
Botten
- 250gmjöl
- 100gister (kan ersättas med kokosfett)
- 40gsocker
- 2stäggulor
- 1,5dlcrème fraiche
- 1knivsudd salt
Fyllning
- 400gfärskost, till exempel ricotta
- 3msksocker
- 2mskmannagryn
- 2mskvaniljsocker (kan uteslutas)
- 2stägg
- 2buntar färsk dill, finhackad
- 1stcitron, det rivna skalet
Frosting
- 3mskcrème fraiche
- 1stägg
- 1msksocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180°.
2. Rör ihop mjöl och ister med en elvisp tills det blir smuligt.
3. Tillsätt socker och en äggula åt gången. Tillsätt sedan crème fraiche och salt och rör om noggrant. Packa in degen i plastfolie och lägg den på kylning.
4. Blanda samman ingredienserna till fyllningen.
5. Kavla ut degen så att den passar i en ca 30x40 cm stor ugnsform. Fördela fyllningen över botten.
6. Ställ in kakan i ugnen i ca 40 minuter tills den är lätt gyllene på ovansidan.
7. Blanda samman ingredienserna till frostingen. Ta ut kakan ur ugnen och bre över frostingen.
8. Ställ in kakan i ugnen igen i ca 20-25 minuter tills den är gyllene.