Karamelliserad potatis

Publicerat:
2018-12-14Tillagningstid:
Det här goda tillbehöret är enkelt att laga, på bara 30 minuter kan du få de läckraste potatisarna till din julmiddag.
Laktosfri/veganskt: Använd växtbaserad matfett.
Ingredienser
6portioner
- 200gsocker
- 50gsmör
- litehavsalt
Så lagar du
1. Koka potatisen, skala och låt dem svalna över natten.
2. Smält socker långsamt i en stor stekpanna på medelvärme tills du har en fin ljusbrun karamell.
3. Tillsätt 50 gram smör. Låt smöret smälta ner och bli brynt medan du rör om i karamellen.
4. Lägg till potatisarna i pannan. Tillsätt lite havsalt och vänd potatisarna tills karamellen är upplöst och ligger som ett fint lager på potatisarna.
5. Om karamellen är tunn fortsätt koka / karamellisera potatisen tills mer vatten förångas.