Karamelliserad potatis

En skål med karamelliserad potatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det här goda tillbehöret är enkelt att laga, på bara 30 minuter kan du få de läckraste potatisarna till din julmiddag. Laktosfri/veganskt: Använd växtbaserad matfett.

Ingredienser

6portioner

  • 200g
    socker
  • 50g
    smör
  • lite
    havsalt

Så lagar du

1. Koka potatisen, skala och låt dem svalna över natten.

2. Smält socker långsamt i en stor stekpanna på medelvärme tills du har en fin ljusbrun karamell.

3. Tillsätt 50 gram smör. Låt smöret smälta ner och bli brynt medan du rör om i karamellen.

4. Lägg till potatisarna i pannan. Tillsätt lite havsalt och vänd potatisarna tills karamellen är upplöst och ligger som ett fint lager på potatisarna.

5. Om karamellen är tunn fortsätt koka / karamellisera potatisen tills mer vatten förångas.

Dela det här receptet med dina vänner!