Karamelliserade pilgrimsmusslor och pancetta på blomkålspuré

Karamelliserade pilgrimsmusslor och pancetta på blomkålspuré

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och snygg rätt, med smaker av både hav och land.

Ingredienser

4portioner

  • 12st
    stora pilgrimsmusslor, rensade
  • 6skiva(or)
    pancetta (alt. bacon)
  • olja
  • salt och peppar

Smörstekta brödsmulor

  • 3msk
    torkade brödsmulor
  • 2msk
    smör

Blomkålspuré

  • 1st
    litet blomkålshuvud (ca 750g)
  • 25g
    smör
  • 2dl
    standardmjölk
  • 1dl
    matlagningsgrädde

Gräslöksolja

  • färsk gräslök
  • olja
  • salt

Så lagar du

Brödsmulor

1. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt brödsmulorna och rör konstant under 1-2 minuter tills de är krispiga och gyllene

2. Låt rinna av på hushållspapper.

Blomkålspuré

1. Dela blomkålen i mindre blommor. Smält smöret i en kastrull och tillsätt blomkålen. Fräs i 2-3 minuter tills de fått färg.

2. Tillsätt mjölk, grädde och salt. Koka under lock i 8-12 minuter.

3. Häll av vätskan och mixa blomkålen. Smaka av med salt och peppar.

Gräslöksolja

1. Häll varmt vatten över gräslöken och låt ligga i 20 sekunder. Lägg sedan gräslöken i kallt vatten i 20 sekunder, för att stoppa tillagningsprocessen. Häll av och pressa ut vattnet.

2. Stavmixa gräslöken med olivolja och lite salt.

Pancetta och pilgrimsmusslor

1. Stek pancettaskivorna krispiga. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av, men lämna också fett i pannan till musslorna.

2. Torka pilgrimsmusslorna torra och salta och peppra. Stek dem i pancettafettet några minuter på varje sida, till gyllene.

3. Lägg upp rättens beståndsdelar på ett vackert sätt och servera!

Dela det här receptet med dina vänner!