Karamelliserade pilgrimsmusslor och pancetta på blomkålspuré

Publicerat:
2015-10-01Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 12ststora pilgrimsmusslor, rensade
- 6skiva(or)pancetta (alt. bacon)
- olja
- salt och peppar
Smörstekta brödsmulor
- 3msktorkade brödsmulor
- 2msksmör
Blomkålspuré
- 1stlitet blomkålshuvud (ca 750g)
- 25gsmör
- 2dlstandardmjölk
- 1dlmatlagningsgrädde
Gräslöksolja
- färsk gräslök
- olja
- salt
Så lagar du
Brödsmulor
1. Bryn smöret i en stekpanna. Tillsätt brödsmulorna och rör konstant under 1-2 minuter tills de är krispiga och gyllene
2. Låt rinna av på hushållspapper.
Blomkålspuré
1. Dela blomkålen i mindre blommor. Smält smöret i en kastrull och tillsätt blomkålen. Fräs i 2-3 minuter tills de fått färg.
2. Tillsätt mjölk, grädde och salt. Koka under lock i 8-12 minuter.
3. Häll av vätskan och mixa blomkålen. Smaka av med salt och peppar.
Gräslöksolja
1. Häll varmt vatten över gräslöken och låt ligga i 20 sekunder. Lägg sedan gräslöken i kallt vatten i 20 sekunder, för att stoppa tillagningsprocessen. Häll av och pressa ut vattnet.
2. Stavmixa gräslöken med olivolja och lite salt.
Pancetta och pilgrimsmusslor
1. Stek pancettaskivorna krispiga. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av, men lämna också fett i pannan till musslorna.
2. Torka pilgrimsmusslorna torra och salta och peppra. Stek dem i pancettafettet några minuter på varje sida, till gyllene.
3. Lägg upp rättens beståndsdelar på ett vackert sätt och servera!