Kardemummakakor

Publicerat:
2014-11-26Tillagningstid:
Populärt recept från Maud Onnermark på klassiska kardemummakakor.
Ingredienser
- 2 ½dlvetemjöl
- 1dlströsocker
- 2tskvaniljsocker
- 1tskbakpulver
- 1tskfinstött kardemumma
- 100gkallt smör
- 2mskljus ekologisk sirap
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla torra ingredienser gärna i matberedare. Lägg i smöret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt sirapen och kör samman till en deg.
3. Dela degen i 3 delar och rulla till längder cirka 2 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta till 3 cm breda längder.
4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter, tills de börjar få färg. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut ur ugnen.