Kardemummakakor med mandel

Kardemummakakor med mandel

Publicerat:

Ingredienser

60 - 100portioner

  • 1dl
    sötmandel
  • 1dl
    strösocker
  • 1 1/2tsk
    finstött kardemumma
  • 3dl
    vetemjöl, 180 g
  • 1/2tsk
    bikarbonat
  • 125g
    kallt smör
  • 2msk
    ljus sirap

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka mandeln grovt gärna i matberedare. Blanda ner resten av de torra ingredienserna och smöret i bitar. Kör tills det är finfördelat.

3. Ta upp degen och rulla till tre rullar ca 3 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kyl eller frys.

4. Skär de kalla rullarna i tunna skivor. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter beroende på kakornas tjocklek.

Receptet ger ca 125 kakor.

Dela det här receptet med dina vänner!