Kardemummaplättar med råröda hallon

Kardemummaplättar med råröda hallon

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    ägg
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1msk
    socker
  • 6dl
    standardmjölk
  • 3dl
    siktat dinkelmjöl
  • 1msk
    stötta kardemummafrön
  • 3 msk
    smält smör

extra smör till stekningen

    Rårörda hallon:

    • 1paket
      frysta hallon
    • 2-3 msk
      strösocker

    Så lagar du

    Knäck äggen i bunken. Lägg i salt och socker. Vispa ihop.

    Häll i 2 deciliter av mjölken och rör sedan ner mjölet och kardemumman. Vispa tills smeten är slät och häll sedan i resten av mjölken.

    Smält smör i stekpannan och häll i smöret i smeten.

    Grädda plättsmeten i plättpanna och låt gärna plättarna stå i ugnen på 100 grader under folie tills alla plättar är färdiga.

    Tina hallonen och rör ihop med socker.

    Dela det här receptet med dina vänner!