Karelsk gryta

Publicerat:
2020-02-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2lökar
- 3morötter
- pepparkorn
- efter smaksalt
- 4lagerblad
- smör till stekning
- 800gfläsk i grytbitar
- 800gpotatis
- 2stköttbuljongtärningar
- bladpersilja
Så lagar du
1. Börja med att skala lök och morötter, hacka i stora bitar.
2. Koka potatisen.
3. Bryn smör i stekpanna och stek köttet så det bara får en ytfärg och salta efter egen smak.
4. Lägg köttet i en annan högre grytkastrull.
5. Lägg morötterna och löken råa i grytkastrullen.
6. Tillsätt ca 1 liter vatten i stekpannan där köttet stektes och lägg i 2 tärningar av köttbuljong i vattnet. Rör om.
7. Häll buljongvattnet i grytan där de andra ingredienserna ligger.
8. Lägg till några lagerblad i grytan också.
9. Tillsätt pepparkorn.
10. Lägg lock över grytan och ställ den i ugnen i 175 grader under 2-3 timmar. Tills köttet blir mjukt.
11. Servera grytan tillsammans med kokt potatis. Garnera med bladpersilja.
Tips
Använd kött som du gillar, fläsk, nötkött eller lamm.