Ingredienser
6 - 12portioner
- 1kgfärsk sillfilé
- 1dlättika
- 7dlvatten
- 1/2dlsalt
- 4dlsocker
- 2stgula lökar
- 2ströda lökar
- 2-3mskcitronpeppar
- 3mskkryddpeppar
- 2mskvitpeppar
- 2stlagerblad
- 1knippa(or)dill
Så lagar du
1. Blanda först lag av ättikan, saltet & vatten.
2. Dra skinnet av sillfiléerna. Varje filé blir då två mindre filéer. Lägg dessa i lagen och låt stå ett dygn på sval plats. Ta därefter upp filéerna och låt dem rinna av.
3. Gör en blandning av socker, krossad vitpeppar, krossad kryddpeppar, citronpeppar och smulade lagerblad.
4. Gör en annan blandning av den hackade löken och dillen.
5. Lägg först ett lager socker & kryddblandning, sedan lägger du ett lager lök & dillblandning. Därefter lägger du lite sill. Fortsätt sedan varva dessa tre moment uppåt. (Karin sprejar försiktigt med lite vatten efter varje torrlager eftersom hon inte tycker att det vätskar sig tillräckligt.) Det sista lagret ska vara lökblandningen.
6. Ställ i kylskåp i 2-3 dygn. Avnjut!