Kärleksmums med salt karamell

Publicerat:
2020-05-07Tillagningstid:
En av våra mest älskade, klassiska långpannekakor har fått en twist med salt karamell och brynt smör. OM det blir några bitar kvar så går de jättebra att frysa in! Använd önskad långpanna med en diameter på ca 25x35 cm.
Ingredienser
40portioner
- 225gsmör
- 2dlmjölk
- 5ägg
- 4dlströsocker
- 5dlvetemjöl
- 1mskbakpulver
- 1mskvaniljsocker
- 1¼dlkakao
- 1burk(ar)karamelliserad mjölk
- 1 nypaflingsalt
Glasyr
- 100gsmör
- ½dlespresso eller starkt kaffe
- 4dlflorsocker
- ½dlkakao
- 2tskvaniljsocker
Topping
- 1-2dlkokos, riven
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme. Bryn smöret gyllene, häll i mjölk, låt svalna. Vispa ägg och socker krämigt.
2. Blanda och sikta ner de torra ingredienserna. Rör ner smörblandningen. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna, klicka i karamelliserad mjölk, teskedsstora klickar över kakan. Strö lite flingsalt ovanpå.
3. Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten just stannat, ca 20 minuter. Låt svalna.
Glasyr
1. Smält smör, häll i kaffe. Sikta ner resterande ingredienser, vispa till en jämn smet.
2. Häll glasyren över kakan, stryk ut den jämnt. Strö på kokos. Låt glasyren stelna i kylen, skär i bitar.