Kassavarisotto

Publicerat:
2021-09-02I 60 dagar levde den tidigare Strömsökocken Micke Björklund och de andra Robinson-deltagarna på bara kokos och kassava och lite ris och fisk om det var fest. Här återskapar han maten från Fiji, men på Strömsös strand tar han sig friheten att använda betydligt fler ingredienser.
Ingredienser
4portioner
Kassavarisotto
- 2dlavorioris
- 1dlkokosbitar
- 0,5dlhackad gul lök
- 4dlgrönsaksbuljong
- 1dlkokosmjölk från en kokosnöt (Vissa nötter är torra och då kan köpt kokosmjölk användas istället)
- 1dlvitt vin
- 5msksmör
- 2mskvinäger
- 2dlriven parmesanost
- 1dlskalad kassava i bitar, som kokas 20 minuter
- 1dlskuren persilja
- krasse för garnering
- salt
- svartpeppar från kvarn
Så lagar du
- Fräs riset, kokosbitarna och den hackade löken i en kastrull utan att blandningen får färg.
- Slå på hälften av buljongen och tillsätt vinet. Koka tills riset är klart
- Späd på med resten av buljongen och kokosmjölken. Tillsätt smör, vinäger och parmesan tills en len och krämig konsistens uppnås.
- Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt den kokta kassavan och persiljan. Servera!