Katarinas schoff-bröd (Uscipci)

Ingredienser
- 1kgvetemjöl
- 1msksalt
- ½tsksocker
- ½dlneutral olja
- 1paketjäst
- vatten
Så lagar du
1. Lägg vetemjölet i en bunke. Gör hål i mitten, lägg i en matsked salt, en halv tesked socker, en oljan, ett helt paket jäst, 8 delar fingerljummet vatten och blanda ihop till en deg. Låta jäsa i 40 minuter.
2. Mjöla/kavla ut. Skär fyrkanter (4x3 cm) Gör hål i mitten. Tvinna ihop och jäs i 10-15 minuter.
3. Ta fram en stekpanna, lägg i 2-3 cm neutral olja på riktigt hög temperatur. Lägg i lite mjöl, när det fräser är det rätt värme. Fritera på bägge sidorna.
4. Strö på lite salt efteråt. Kan serveras med fetaost.