Katarinas schoff-bröd (Uscipci)

Uscipci (friterat bröd)

Publicerat:

Tillagningstid:

Kock: Katarina Cule

Ingredienser

  • 1kg
    vetemjöl
  • 1msk
    salt
  • ½tsk
    socker
  • ½dl
    neutral olja
  • 1paket
    jäst
  • vatten

Så lagar du

1. Lägg vetemjölet i en bunke. Gör hål i mitten, lägg i en matsked salt, en halv tesked socker, en oljan, ett helt paket jäst, 8 delar fingerljummet vatten och blanda ihop till en deg. Låta jäsa i 40 minuter.

2. Mjöla/kavla ut. Skär fyrkanter (4x3 cm) Gör hål i mitten. Tvinna ihop och jäs i 10-15 minuter.

3. Ta fram en stekpanna, lägg i 2-3 cm neutral olja på riktigt hög temperatur. Lägg i lite mjöl, när det fräser är det rätt värme. Fritera på bägge sidorna.

4. Strö på lite salt efteråt. Kan serveras med fetaost.

Dela det här receptet med dina vänner!