Ingredienser
4portioner
- 2 stdorada (havskarp) eller gös
- 1 stcitron
- 4 grenarfärsk rosmarin
- 1 huvudvitlök
- 1-2tskoregano
- 1-2tsktimjan
- 1-2tsksalvia
- 1-2tskbasilika
- 1-2tskmerian (torkad)
- efter smaksvart, rosa, grön paprika
- efter smaksalt & peppar
- en nypasocker
- 3mskolivolja
Så lagar du
- Skär vitlöksklyftorna i hälften och stek lätt i olivolja.
- Krydda fisken med salt, örter, färskmalt pepparblandning och olja. Gör djupa tvärgående snitt på ena sidan av slaktkroppen och sätt in citronkilar i dem.
- Lägg färsk rosmarin och vitlök inuti fisken.
- Lägg fisken på en bakplåt täckt med kokpapper.
- Häll vitlöksoljan på fisken och krydda med en nypa socker.
- Baka fisken i 25-35 minuter vid en temperatur på 210 grader.
Övrigt
Baka i "topp-botten"-läget i en elektrisk ugn.