Kattis Ahlströms Dorada i ugn

Kattis Ahlströms Dorada i ugn

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2 st
    dorada (havskarp) eller gös
  • 1 st
    citron
  • 4 grenar
    färsk rosmarin
  • 1 huvud
    vitlök
  • 1-2tsk
    oregano
  • 1-2tsk
    timjan
  • 1-2tsk
    salvia
  • 1-2tsk
    basilika
  • 1-2tsk
    merian (torkad)
  • efter smak
    svart, rosa, grön paprika
  • efter smak
    salt & peppar
  • en nypa
    socker
  • 3msk
    olivolja

Så lagar du

  1. Skär vitlöksklyftorna i hälften och stek lätt i olivolja.
  2. Krydda fisken med salt, örter, färskmalt pepparblandning och olja. Gör djupa tvärgående snitt på ena sidan av slaktkroppen och sätt in citronkilar i dem.
  3. Lägg färsk rosmarin och vitlök inuti fisken.
  4. Lägg fisken på en bakplåt täckt med kokpapper.
  5. Häll vitlöksoljan på fisken och krydda med en nypa socker.
  6. Baka fisken i 25-35 minuter vid en temperatur på 210 grader.

Övrigt

Baka i "topp-botten"-läget i en elektrisk ugn.

Dela det här receptet med dina vänner!