Kavring

Rågbröd och kavring.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassiskt mörk bröd med många användningsområden. Receptet räcker till 2 formar.

Ingredienser

  • 350g
    vetemjöl special
  • 150g
    stenmalet rågmjöl grovt
  • 1tsk
    salt
  • 6g
    bikarbonat
  • 10g
    bakpulver
  • 3g
    mald anis
  • 3g
    mald fänkål
  • 2g
    mald kummin
  • 500g
    filmjölk
  • 150g
    mörk sirap

Så lagar du

1. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och sirapen. Rör om ordentligt i ca 5–7 minuter eller kör i maskin tills smeten är slät.

2. Smörj önskade formar med smör och häll i smeten. Sätt in formen i ugnen på 100 grader och baka dem i en timme.

3. Höj sedan temperaturen till 150 grader medan bröden står kvar i ugnen och låt bröden stå inne ytterligare 30 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!