Kavring

Publicerat:
2016-11-21Tillagningstid:
Klassiskt mörk bröd med många användningsområden. Receptet räcker till 2 formar.
Ingredienser
- 350gvetemjöl special
- 150gstenmalet rågmjöl grovt
- 1tsksalt
- 6gbikarbonat
- 10gbakpulver
- 3gmald anis
- 3gmald fänkål
- 2gmald kummin
- 500gfilmjölk
- 150gmörk sirap
Så lagar du
1. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och sirapen. Rör om ordentligt i ca 5–7 minuter eller kör i maskin tills smeten är slät.
2. Smörj önskade formar med smör och häll i smeten. Sätt in formen i ugnen på 100 grader och baka dem i en timme.
3. Höj sedan temperaturen till 150 grader medan bröden står kvar i ugnen och låt bröden stå inne ytterligare 30 minuter.