Kavring

Publicerat:
2020-03-30Tillagningstid:
Lättbakat och snabbt bröd som inte behöver jäsa.
Ingredienser
8 - 10portioner
- 350gvetemjöl special
- 150gstenmalet rågmjöl grovt
- 1tsksalt
- 6gbikarbonat
- 10gbakpulver
- 3gmalen anis
- 3gmalen fänkål
- 2gmalen kummin
- 500gfilmjölk
- 150gmörk sirap
Så lagar du
1. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt filmjölken och sirapen. Rör om ordentligt i ca 5-7 minuter eller kör i maskin tills smeten är slät.
2. Smörj önskade formar med smör och häll i smeten.
3. Sätt in formen i ugnen på 100 grader och baka dem i 1 timme.
4. Höj sedan temperaturen till 150 grader medan bröden står kvar i ugnen och låt bröden stå inne ytterligare 30 minuter.