Två såser till kebab och picklad rödkål

Publicerat:
2020-10-27Tillagningstid:
Jiray Seropian delar med sig av byggstenarna i sitt kebabrecept, men Jirays kebab lagas på känsla och vi har tyvärr inte fått receptet mer detaljerat än så här.
Ingredienser
4portioner
Vit kebabsås
- naturell yoghurt
- citron
- vitlök
- salt
- färska örter
Stark kebabssås
- röd chili
- olivolja
- salt
- tomat
- persilja
- egen kryddblandning bestående av vitlök, lök, paprika och peppar
Picklad rödkål
- 3dlvatten
- 2dlsocker
- 1dlättika, 12 %
- 5dlrödkål, strimlad
- chiliflakes
Till servering
- kebab på lammkött
- kebabbröd på surdeg
- gul lök, finskivad
- rödlök, finskivad
- tomat, skivad
Så lagar du
Vit kebabsås
Rör om allt i en bunke någon timme innan servering och ställ sedan i kylen.
Stark kebabsås
Mixa ihop allt i en blender, tillsätt vatten eller olja om den behöver tunnas ut.
Picklad rödkål
1. Strimla rödkålen och lägg i en glasburk med lock.
2. Koka ihop lagen i en liten kastrull.
3. Häll lagen över rödkålen, tillsätt några nypor chiliflakes eller vrid några varv med chilikvarnen och stäng burken. Låt gärna stå över natten innan servering.
Montering
Fyll ett bröd med alla ingredienser och toppa med såser, picklad rödkål och grönsaker.