Kikärtsbiffar

Publicerat:
2014-03-05Kryddiga kikärtsbiffar passar tillsammans med grönsaker och yoghurtsås.
Ingredienser
4portioner
- 500gkokta kikärter, 2 tetror eller burkar kikärter
- 1ströd lök
- 1/2 stfinhackad röd chilifrukt
- 2 mskolivolja
- 1 1/2 tskmald koriander
- 1 1/2 tskmald spiskummin
- 1tsksalt
- olivolja till stekning
Yoghurtsås
- 2dlmatyoghurt (ev laktosfri)
- 1mskfärsk mynta eller 1 tsk torkad mynta
Tillbehör
- sallad, paprika, gurka och tomater
- eventuellt ris
- yoghurtsås
Så lagar du
1. Skölj kikärterna i durkslag. Mixa dem i matberedare.
2. Hacka lök och chili. Fräs löken mjuk i olivoljan. Tillsätt chili, koriander och spiskummin och låt fräsa med en kort stund. Blanda ner i kikärtmoset, salta och kör en kort stund så att allt blandar sig.
3. Forma små biffar. Stek dem i olivolja några minuter på var sida tills de får fin färg.
4. Blanda ner mynta i yoghurten. Servera de nystekta biffarna med grönsaker och yoghurtsås och ev ris om du vill ha det matigare.
Så här kokar du egna kikärter
Blötlägg kikärterna 8-12 timmar. Kasta blötläggningsvattnet och koka dem i nytt lättsaltat vatten ca 45 minuter. Kyl dem och packa i plastpåsar och frys in om de inte ska användas meddetsamma.