Kinesiska vårrullar med hoisinsås

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    blandfärs
  • 1
    liten purjolök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 2
    morötter
  • 2msk
    olja
  • 1burk(ar)
    böngroddar
  • 2msk
    kinesisk soja
  • 8ark
    rispapper
  • 2msk
    olja
  • 1tsk
    sesamolja
  • 2msk
    hoisinsås

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Strimla purjo och morötter, och hacka vitlöken.

3. Bryn färs, purjo, vitlök och morötter tillsammans några minuter i olja.

3. Häll vattnet av böngroddarna och tillsätt dem.

4. Fördela fyllningen på rispappren, vik in ändarna och rulla ihop.

5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

6. Blanda olja och sesamolja. Pensla med oljan och grädda i ugn ca 10-15 minuter.

6. Servera med hoisinsåsen och en sallad.

Tips

Gör en vegvariant: Fräs grönsakerna som ovan och vänd i kokt jasminris. Om du får rispapper över kan du frysa om dem.

Dela det här receptet med dina vänner!