Ingredienser
4portioner
- 300gblandfärs
- 1liten purjolök
- 2klyfta(or)vitlök
- 2morötter
- 2mskolja
- 1burk(ar)böngroddar
- 2mskkinesisk soja
- 8arkrispapper
- 2mskolja
- 1tsksesamolja
- 2mskhoisinsås
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla purjo och morötter, och hacka vitlöken.
3. Bryn färs, purjo, vitlök och morötter tillsammans några minuter i olja.
3. Häll vattnet av böngroddarna och tillsätt dem.
4. Fördela fyllningen på rispappren, vik in ändarna och rulla ihop.
5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
6. Blanda olja och sesamolja. Pensla med oljan och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
6. Servera med hoisinsåsen och en sallad.
Tips
Gör en vegvariant: Fräs grönsakerna som ovan och vänd i kokt jasminris. Om du får rispapper över kan du frysa om dem.