Kladdkaka med kvarg

Publicerat:
2020-03-30Ingredienser
4portioner
- 3ägg
- 1dlråsocker, du kan även ta mer socker om du vill ha sötare kaka
- 250gkvarg
- 1tskvaniljpulver
- ½tsksalt
- 200gmandelmjöl
- 1dlkakao, siktat
Vallfria smaksättning
- 1mskStarkt kaffe eller 1 ekologiska lime utan gröna skalet
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker.
2. Tillsätt hälften av kvargen, vispa ner de torra ingredienserna och smaksätt, rör slätt och avsluta med resterande kvarg.
3. Häll upp i en springform ca 25 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten när den är färdig så kolla noga mot slutet av grävningen.
Tips
Om du inte tål mandel går det bra med något nötmjöl, eller 1 dl vetemjöl, men då ryk såklart glutenfriheten.