Kladdkaka med pistagenötter & milkshake på hallon

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 250gmörk choklad
- 5stägg
- 5mskpistagenötter
- 1tskrivet apelsinskal
- 2mskkonjak
- 1 1/2dlvatten
- 1tsksalt
- smör
Milkshake
- 400gfrysta hallon
- 4dlgrädde
- 1stvailjstång
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält chokladen tillsammans med vattnet i ett vattenbad.
3. När chokladen smält, tillsätt konjak, apelsinskal samt 4 msk av pistagenötterna. Rör till en slät smet. Låt svalna.
4. Separera äggulan och äggvitan. Vispa vitan med saltet till hårt skum.
5. Blanda i äggulorna i choklassmeten. Vänd ner vitan. Blanda väl.
6. Häll smeten i en smord ugnssäker form (20 cm i diameter).
7. Ställ in i ugnen ca 30 min.
8. Servera kakan ljummen på tallrik tillsammans med milkshaken i kalla glas med sugrör. Garnera kakan med resterande pistagenötter.
Milkshaken
Mixa alla ingredienserna till en smet.