Kladdkaka med pistagenötter & milkshake på hallon

Kladdkaka med pistagenötter & milkshake på hallon

Publicerat:

Ingredienser

6 - 8portioner

  • 250g
    mörk choklad
  • 5st
    ägg
  • 5msk
    pistagenötter
  • 1tsk
    rivet apelsinskal
  • 2msk
    konjak
  • 1 1/2dl
    vatten
  • 1tsk
    salt
  • smör

Milkshake

  • 400g
    frysta hallon
  • 4dl
    grädde
  • 1st
    vailjstång

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Smält chokladen tillsammans med vattnet i ett vattenbad.

3. När chokladen smält, tillsätt konjak, apelsinskal samt 4 msk av pistagenötterna. Rör till en slät smet. Låt svalna.

4. Separera äggulan och äggvitan. Vispa vitan med saltet till hårt skum.

5. Blanda i äggulorna i choklassmeten. Vänd ner vitan. Blanda väl.

6. Häll smeten i en smord ugnssäker form (20 cm i diameter).

7. Ställ in i ugnen ca 30 min.

8. Servera kakan ljummen på tallrik tillsammans med milkshaken i kalla glas med sugrör. Garnera kakan med resterande pistagenötter.

Milkshaken
Mixa alla ingredienserna till en smet.

Dela det här receptet med dina vänner!